СБУ викрила 3 схеми виїзду за кордон ухилянтів: серед затриманих керівник районного військкомату

Вівторок, 5 грудня 2023, 12:17
СБУ викрила 3 схеми виїзду за кордон ухилянтів: серед затриманих керівник районного військкомату
фото: СБУ

Служба безпеки ліквідувала три нові схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку, серед затриманих – керівник районного військкомату.

Джерело: СБУ 

Дослівно: "У різних регіонах України затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів.

Реклама:

За гроші вони пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів і таким чином уникнути мобілізації.

Вартість таких "послуг" оцінювали від 5 до 12 тисяч доларів, залежно від регіону, терміновості втечі та "об’єму гаманця" у клієнта".

Деталі: Зокрема, на Львівщині затримали керівника одного з районних військкоматів, який переправляв ухилянтів за кордон як перевізників гуманітарних вантажів для ЗСУ.

ВІДЕО ДНЯ
 

Використовуючи власні зв’язки, посадовець вносив персональні дані військовозобов’язаних до інформаційної системи "Шлях" як професійних водіїв міжнародних рейсів.

В Одесі "схему" організував місцевий житель, який продавав ухилянтам висновки військово-лікарської комісії про фейкову непридатність до служби за станом здоров’я.

Для виготовлення фальшивок він використовував спільників у військкоматі та серед посадовців ВЛК.

У Дніпрі викрили трьох учасників злочинної групи, які продавали ухилянтам підроблені довідки про непридатність до служби за станом здоров’я.

Для виготовлення фальшивок вони  використовували власні зв’язки в одному з місцевих військкоматів Дніпра.

За всіма викритими фактами триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

 
 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: