Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Загроза для Кельнського собору: в Німеччині затримали ще трьох підозрюваних

Неділя, 31 грудня 2023, 19:00
Загроза для Кельнського собору: в Німеччині затримали ще трьох підозрюваних
ілюстративне фото DW

Німецька поліція взяла під варту ще трьох підозрюваних у зв'язку з можливими планами нападу на Кельнський собор, затримання відбулися в Дуйсбурзі, Херне та Ньорвеніху в районі Дюрен.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Welt.

Деталі: Трьох підозрюваних затримали у неділю вранці, також були проведені обшуки в квартирах. З'ясувалося, що таджик, якого взяли під варту напередодні Різдва, був частиною великої мережі, яка також поширюється на інші федеральні землі та інші європейські країни.

Реклама:

Як повідомив на пресконференції шеф поліції Кельна Йоганнес Германнс, напад мав бути здійснений з автомобіля.

Міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройль заявив про "успіх, за який я хотів би подякувати слідчим".

Ісламістські екстремісти завжди були активними, але зараз вони активніші, ніж зазвичай. "Поліція завжди намагається бути на кілька кроків попереду", – сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

 Близько 1000 поліцейських, які в новорічну ніч чергують навколо собору, роблять все можливе, щоб забезпечити безпеку учасників святкування. Поки що нічого незвичайного не виявлено.

Що було раніше:

  • Влада німецького міста Кельн посилила заходи безпеки навколо знаменитого кафедрального собору напередодні Нового року.
  • Раніше німецька поліція заявила, що затримала чоловіка у зв'язку з повідомленням про загрозу Кельнському кафедральному собору у святкові дні.
  • Також повідомляли, що через терористичну загрозу Кельнський собор залишиться закритим для туристів на невизначений термін.
  • Федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер на тлі повідомлень про затримання підозрюваних у підготовці терактів у церквах у Європі наголосила, що терористи не обмежать спосіб життя європейців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: