Зеленський: Битва за Україну триває не в суперечках про щось політичне

Неділя, 3 грудня 2023, 20:24
Зеленський: Битва за Україну триває не в суперечках про щось політичне
Володимир Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський наголошує, що битва за долю України триває не в соцмережах і не в з’ясуванні стосунків, а в конкретних діях для підтримки держави.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова: "У кожному місті України, де сьогодні був відносно тихий день, усім, хто зараз в тилу, хто може просто побути у себе вдома, усім варто пам’ятати, що битва за долю України триває, триває вона не в соцмережах, не у суперечках один з одним про щось політичне, не у з’ясуванні стосунків.

Реклама:

Ця битва там, де кожен день українці і українки потребують підтримки, конкретних речей, які посилюють Україну, які додають міцності позиціям нашої держави, які дозволяють відповідати ворогу на їхні удари нашими активними, сміливими діями".

Передісторія:

  • На початку листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, зокрема, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена, і війна переходить до етапу позиційної боротьби.
  • У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що не вважає ситуацію на фронті патовою і що Україна не буде вести переговори з Росією. 21 листопада Зеленський в інтерв’ю таблоїду The Sun заявив, що військові, які збираються займатися політикою, не повинні "займатися війною".
  • 29 листопада видання "The Economist" написало, що паралельно з похмурою реальністю окопної війни стає дедалі більш напруженим "політичне поле битви" у Києві, президент Володимир Зеленський вбачає конкурента в головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному, а політична гризня шкодить Україні.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Україна рухається до авторитаризму і може перестати відрізнятися від Росії, де "все залежить від примхи однієї людини". Також він сказав, що зараз "було б нерозумно" з його боку думати про президентські амбіції, оскільки вирішується питання існування України як держави.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: