Польща привела ППО у стан підвищеної готовності через об’єкт, що залетів з України

П'ятниця, 29 грудня 2023, 15:13
Польща привела ППО у стан підвищеної готовності через об’єкт, що залетів з України
Фото: Getty Images

Сили протиповітряної оборони Польщі приведені у стан підвищеної бойової готовності після інциденту з невідомим об’єктом, який залетів з території України, наразі тривають пошуки об’єкта.

Джерело: Polsat News з посиланням на речника Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцека Горишевського, передає "Європейська правда"

Пряма мова: "З метою забезпечення безпеки нашого повітряного простору ...підвищено бойову готовність наших засобів протиповітряної оборони, а також чергових пар винищувачів".

Реклама:

Речник командування зазначив, що пошуки об’єкта тривають. Також тривають роботи зі встановлення причин порушення повітряного простору та визначення траєкторії польоту об'єкта.

"Наразі відомо, що повітряний простір Польщі було порушено в ранкові години. Оперативне командування виконало всі процедури, і всі особи, які повинні бути поінформовані, знають про цей факт", – додав Горишевський.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Президент Польщі Анджей Дуда скликав на 13:00 засідання Бюро національної безпеки після того, як стало відомо, що на польську територію з України залетів невідомий об'єкт.
  • Літаючий об'єкт, що рухався з величезною швидкістю, спостерігали жителі гміни Долгобичув у Люблінському воєводстві. Йдеться про околиці Пшеводува – саме в цьому селі рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.
  • Інформацію про інцидент підтвердило Оперативне командування Збройних сил Польщі.
  • Це трапилось на тлі масованого ракетного удару РФ по Україні. В ніч на 29 грудня Росія завдала масованого удару по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Є загиблі та поранені.
  • Глава Міноборони Польщі заявив, що перебуває у постійному контакті з президентом, прем'єр-міністром, начальником Генерального штабу і оперативним командувачем Збройних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: