Голова Нацполіції натякнув, що скандал із його заступником сплив через "ворогів" Тишлека

Четвер, 28 грудня 2023, 09:37
Голова Нацполіції натякнув, що скандал із його заступником сплив через ворогів Тишлека
Дмитро Тишлек та Іван Вигівський, колаж УП

Голова Національної поліції Іван Вигівський заявив, що юридичних підстав для звільнення Дмитра Тишлека з посади заступника голови Нацполіції не було попри російське громадянство його дружини, і натякнув, що за скандалом стоять "вороги" Тишлека.

Джерело: Іван Вигівський в інтерв’ю "Українським новинам"

Пряма мова: "Це питання не просте, і вже близько двох місяців ця тематика звучить медійно. Службове розслідування проводила комісія МВС, до складу якої входили представники і Нацполіції. Не на всі питання, які піднімалися у журналістському розслідуванні, може дати відповідь комісія. 

Реклама:

За результатами службового розслідування юридичних підстав для звільнення Дмитра Тишлека не було, але Тишлек подав рапорт на звільнення з посади заступника голови Нацполіції. Він йде, аби тінь не падала на всю структуру".

Деталі: На запитання, чи залишається Тишлек працювати в системі правоохоронних органів, голова НПУ відповів розмито: "З посади заступника голови він звільнений, та надалі планує займатися науковою діяльністю". 

Вигівський наголосив, що рішення про звільнення Тишлек прийняв особисто, "тому що він розуміє, що в результаті таких кейсів, якщо вони вирішуються не у правовій, а в публічній медійній площині, страждає вся система МВС та Національна поліція". 

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "Це відповідальна посада, і потрібно було думати наперед. 

Тишлек достатньо ефективний, як поліцейський. Він нажив собі багато ворогів, виконуючи свої поліцейські обов’язки. Ми розуміли, коли все почалося, хто може йому "віддячувати" за певні кримінальні провадження. Але далі нехай дає оцінку ДБР, яке проводить розслідування, та НАЗК".

Деталі: На запитання, чи є нормальними зустрічі заступника голови Нацполіції з заступником голови Офісу президента Олегом Татаровим вечорами, Вигівський відповів ствердно.

"Я бачив це розслідування. Зустріч була на вулиці. Зі слів Тишлека, вона була випадкова, але як вам відомо, Олег Татаров є координатором правоохоронних органів від Офісу президента. Не бачу в цій зустрічі нічого надзвичайного. Якщо якісь робочі моменти потребують негайного обговорення або врахування – це нормально", – сказав він.

Вигівський також сказав, що на заміну Тишлека "ефективного кандидата не було", тому він скоротив цю посаду, а функціонал розподілив між іншими заступниками.

Передісторія: 

  • Ввечері 16 жовтня знімальна група "Української правди" зустріла в урядовому кварталі заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який є неформальним куратором всієі правоохоронної системи, та заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека. 
  • 26 жовтня Видання Bihus.Info оприлюднило розслідування, що дружина заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека станом на літо 2023 року не позбулася російського паспорта, а сам він користується нерухомістю та авто родини партнера ватажка ростовського кримінального угрупування.
  • Тишлек після опублікованого розслідування публічно звернувся із заявою до Державного бюро розслідуань (ДБР), щоб правоохоронці перевірили оприлюднену інформацію.
  • 15 грудня стало відомо, що Дмитро Тишлек повернувся до виконання своїх обов'язків заступника голови Нацполіції, оскільки службова перевірка не знайшла підстав для його звільнення.
  • 19 грудня Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення – і був звільнений із посади заступника голови Нацполіції.
  • Державне бюро розслідувань продовжує вести досудове розслідування стосовно Дмитра Тишлека у кримінальному провадженні за статтею "Незаконне збагачення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:38
ISW: Російські розвідувальні безпілотники можуть залітати у глибокий український тил
03:49
відеоУ Новоросійську дрони і ракети атакували порт та нафтобазу
03:38
БоксКоманда Усика поскаржилася на покриття рингу в Саудівській Аравії
02:49
Республіканці в Конгресі ухвалили акт, який зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю
01:42
доповненоОкупаційна влада заявила про атаку БпЛА і морських дронів у Севастополі: частково зникло світло
00:44
Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони відбили вісім атак окупантів
00:22
відео, фотоЗ'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек у Криму після ракетного удару
00:18
БоксЛікар-дієтолог Усика: Зараз біологічний вік Олександра — 22 роки
23:56
ДоповненоУ Харкові повідомляють про влучання "Шахедів". Ворог атакував місто ракетами
23:45
"Формується абсолютно нова катастрофічна свідомість": Розмова з дослідницею Тамарою Гундоровою
Усі новини...
Реклама: