Україна може виробляти більше зброї, ніж здатне замовити Міноборони — нардеп у подкасті від УП

Середа, 27 грудня 2023, 21:39
Україна може виробляти більше зброї, ніж здатне замовити Міноборони — нардеп у подкасті від УП

Внутрішнє виробництво вже розігналося до тієї стадії, в якій воно може виробляти навіть більше, ніж може замовити Міністерство оборони, виходячи з того бюджету, який в нього є на 2024 рік.

Джерело: Єгор Чернєв, народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який є Головою постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО, подкаст "(не)Безпечна країна".

Пряма мова: "По снарядах законтрактовано буде все, що є. А, наприклад, бронетехніки ми можемо вже виробляти більше. Але ми ж не можемо виробляти її "з повітря" – вона має бути профінансована, вона має бути викуплена Міністерством оборони в "Укроборонпрому", тому що "Укроборонпром" вкладає гроші в комплектуючі, виробництво, трудові ресурси тощо".

Реклама:

Деталі: За словами політика, виникає питання щодо того, як збалансувати економіку, яка з одного боку має виробляти ВВП і тим самим, сплачуючи податки фінансувати армію, а з іншого боку максимально переводити на військові рейки, де вона не буде виробляти умовно внутрішній продукт.

Пряма мова: "Тут потрібно знайти той самий правильний баланс, де ми не втратимо економіку, яка зараз годує нашу армію, а з іншого боку – максимально залучити ресурси в військово-промисловий комплекс, який буде на всю потужність забезпечувати наші Збройні сили, самостійно поки що ні, але максимально незалежно, щоб ми почували себе на полі бою від наших партнерів, щоб ми не були такими заручниками ситуації, як зараз зі США, що ми просто чекаємо на їхнє рішення".

Про цивільний демократичний контроль над Силами оборони (законопроєкт 4210), законопроєкт про мобілізацію та, про настрої щодо підтримки України, зокрема, в США, про те, що робить і збирається робити парламент для того, аби стабілізувати хитку систему отримання допомоги – слухайте в новому епізоді подкасту "(не)Безпечна країна" з його ведучою Аліною Фроловою.

ВІДЕО ДНЯ
Слухайте подкаст "Не Безпечна країна" на зручній платформі:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування