В укритті однієї із шкіл Києва під час тривоги обвалилася стеля і прорвало трубу

П'ятниця, 22 грудня 2023, 17:52
В укритті однієї із шкіл Києва під час тривоги обвалилася стеля і прорвало трубу
скриншот

В укритті однієї зі шкіл Києва під час повітряної тривоги обвалилась стеля та прорвало трубу.

Джерело: заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко, КМВА

Дослівно: "Під час повітряної тривоги діти були в укритті, стався обвал стелі через прорив труби. На щастя, ніхто не постраждав. Школа 1981 року.

Реклама:

Вже встановлюються деталі.

Слідчо-оперативна група та експертиза будуть найближчим часом".

Деталі: За словами Ткаченка, він був у цьому укритті зовсім нещодавно – одразу після його ремонту, який було зроблено за небюджетні кошти благодійного фонду.

ВІДЕО ДНЯ

У КМВА додали, що це укриття однієї із шкіл Соломʼянського району. Там зірвало вентиль батареї опалення. Нещодавно це укриття було відремонтовано і після цього пройшло перевірку.

За словами глави КМВА, стеля в цьому укритті типу "армстронг" - з легкими плитами, які швидко увібрали в себе воду та набрякли: "Внаслідок значного збільшення ваги за рахунок води, обвалився сегмент підвісної стелі".

Ніхто не постраждав. Після інциденту призначена служба перевірка.

Дослівно КМВА: "На даний час проводиться обстеження і підготовка укриття до ремонтних робіт. Підрядна організація зобовʼязується до ранку понеділка усунути наслідки аварії. Роботи проведуть за позабюджетні кошти".

Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін згодом додав, що вирішив провести інспекцію стану інженерних мереж в усіх укриттях Києва: "Приступити негайно. Закінчити до кінця року".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: