Україна отримала від ЄС 150 млн євро безповоротної допомоги на відновлення

Середа, 20 грудня 2023, 15:47
Україна отримала від ЄС 150 млн євро безповоротної допомоги на відновлення
фото: Getty Images

20 грудня Україна отримала 150 млн євро безповоротного гранту від ЄС для відновлення знищених внаслідок російської агресії критично важливих об’єктів. Другий транш обсягом 100 млн євро очікується вже у першому кварталі 2024 року.

Джерело: пресслужба Міністерства фінансів України, передає "Європейська правда"

Деталі: Грантове фінансування допоможе забезпечити пріоритетні заходи для відновлення  критично важливих об’єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ, зокрема – транспортної інфраструктури, комунальних об’єктів і послуг, соціальної інфраструктури та житлових приміщень, зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Реклама:

Залучені кошти є частиною угоди між Україною та ЄС про фінансування програми "Підтримка швидкого відновлення України (Контракт з розбудови держави та посилення стійкості)".

Ці кошти спрямують як на фінансування робіт з відновлення, так і на підтримку малих фермерських господарств й інших представників сільського господарства.

Нагадаємо: Європейський Союз 1 лютого 2024 року проведе спеціальний саміт, на якому планує обговорити виділення Україні 50 мільярдів євро додаткової допомоги на чотирирічний термін.

ВІДЕО ДНЯ

Більше про те, чому допомогу не схвалили раніше, читайте у статті: Приборкання Орбана: чому ЄС виділить Україні 50 млрд євро попри угорське вето

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: