Підконтрольна російському Міноборони ПВК почала вербувати на війну людей із ВІЛ – ЗМІ

Вівторок, 19 грудня 2023, 02:13
Підконтрольна російському Міноборони ПВК почала вербувати на війну людей із ВІЛ – ЗМІ
ФОТО: ГУР

Російське ПВК "Редут", яке підпорядковується Головному управлінню Генштабу (ГРУ) Міноборони Росії, почала набір ВІЛ-позитивних найманців на війну в Україні. 

Джерело: "Важные истории"

Деталі: У російських соцмережах почали писати оголошення, що прийматимуть хлопців із ВІЛ і гепатитом. Контракт укладається на шість місяців, зарплата - 230 тис. рублів, є можливість отримувати премії.

Реклама:

Там зазначають, що прийматимуть найманців за аналогом підрозділу "Амбрелла", який існував у ПВК "Вагнер". У ньому служили люди з ВІЛ і гепатитом.

Журналіст зателефонував за оголошенням і представився чоловіком із ВІЛ, який бажає потрапити на війну. Рекрутер повідомив йому, що контракт укладається з ПВК "Редут".

Він уточнив, що добровольцю з ВІЛ потрібно брати ліки для антиретровірусної терапії із собою: "Ми забезпечимо тільки тим, у чому (будете) воювати. У Донецьку будете купувати (ліки), ми не привозимо".

ВІДЕО ДНЯ

Офіційно укладати контракт із Міноборони РФ ВІЛ-інфіковані та хворі на гепатит не можуть.

Нагадаємо: 

  • Торік українська розвідка повідомила, що російська ПВК "Вагнер" почала масово набирати в’язнів для війни в Україні, які страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема, ВІЛ та гепатит C, явище вже набуло масового характеру.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: