Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На тлі "розколу" щодо стратегії в Газі Остін їде в Ізраїль – CNN

Понеділок, 18 грудня 2023, 10:05
На тлі розколу щодо стратегії в Газі Остін їде в Ізраїль – CNN
Ллойд Остін, фото AFP via Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін відвідає Ізраїль 18 грудня, щоб отримати від ізраїльських офіційних осіб більш чітку оцінку їхніх військових операцій у секторі Гази.

Джерело: CNN, яке цитує "Європейська правда"

Деталі: Візит Остіна відбудеться на тлі посилення розколу між президентом Джо Байденом і прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу у зв’язку зі зростанням жертв серед цивільного населення в Газі.

Реклама:

На Байдена чиниться все більший тиск, як всередині країни, так і на міжнародному рівні, з метою змусити Нетаньягу відмовитися від інтенсивних бомбардувань Гази, які викликали глобальний протест і заклики до тривалого припинення вогню.

Раніше цього місяця телеканал CNN повідомляв, що американські офіційні особи очікують, що до січня Ізраїль може перейти до менш інтенсивної стратегії, яка буде спрямована проти конкретних бойовиків і керівництва ХАМАС. 

Високопоставлений представник оборонного відомства заявив у неділю (17 грудня), що ізраїльські силові структури оцінюють умови, необхідні для переходу до цієї наступної фази конфлікту "щогодини, якщо не щодня", і що Остін хоче почути "дуже чітке формулювання їхньої самооцінки" в понеділок.

ВІДЕО ДНЯ

Остін отримає оновлену інформацію про те, як Армія оборони Ізраїлю, Військовий кабінет і міністр оборони Йоав Галлант оцінюють поточну фазу кампанії в Газі, а також отримає уявлення про те, які показники вони використовують для переходу до наступної фази, сказав офіційний представник оборонного відомства США.

Раніше понад 130 співробітників Міністерства нацбезпеки США попросили адміністрацію президента Джо Байдена закликати до негайного припинення вогню в Газі.

Тим часом міністри закордонних справ Британії та Німеччини наполягають, що усі сторони мають рухатися у напрямку рішення з "двома державами" – Ізраїлем та Палестиною – коли гаряча фаза війни завершиться.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: