Британська розвідка оцінила кібератаку на "Київстар": одна з наймасштабніших

Субота, 16 грудня 2023, 15:43
Британська розвідка оцінила кібератаку на Київстар: одна з наймасштабніших
фото: Київстар

Розвідка Великої Британії вважає кібератаку на мобільного оператора "Київстар" однією з найдеструктивніших подібних операцій з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Джерелоогляд британської розвідки за суботу, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: В огляді нагадують, що 12 грудня найбільший оператор мобільного зв'язку в Україні "Київстар", який забезпечує мобільним зв'язком та домашнім інтернетом понад половину населення, зазнав кібератаки. Її наслідки тривали щонайменше дві доби.

Реклама:

Серед іншого, користувачі залишилось без мобільного зв'язку та можливості користуватися інтернетом. Кібератака також вивела з ладу сирени повітряної тривоги, деякі банки, банкомати й торгові термінали.

Дослівно: "З огляду на те, що постраждали українські урядові ресурси та екстрені служби, цей інцидент, ймовірно, є однією з наймасштабніших деструктивних кібератак на українські мережі з початку повномасштабного російського вторгнення".

Що передувало: Гендиректор "Київстару" Олександр Комаров заявив, що російські хакери вразили кіберзахист оператора через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників.

ВІДЕО ДНЯ

Станом на суботу "Київстар" повністю відновив послуги голосового зв’язку, мобільного й домашнього інтернету.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: