Уряд Ізраїлю схвалив відкриття КПП в Сектор Гази для ввезення допомоги

Субота, 16 грудня 2023, 03:16
Уряд Ізраїлю схвалив відкриття КПП в Сектор Гази для ввезення допомоги
КПП "Рафах", фото Getty Images

Кабінет міністрів проголосував за відновлення ізраїльського контрольно-пропускного пункту "Керем-Шалом" для надходження гуманітарної допомоги в Сектор Гази вперше з початку війни 7 жовтня.

Джерело: канцелярія прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, The Times of Israel

Деталі: Ця заява була зроблена після тиску з боку адміністрації Байдена та кілька годин після того, як радник США з національної безпеки Джейк Салліван завершив свої зустрічі в Ізраїлі.

Реклама:

Офіс Нетаньяху вперше повідомив, що в рамках перемир'я, яке забезпечило звільнення 105 заручників минулого місяця, Ізраїль також зобов'язався сприяти ввезенню до Сектора Гази по 200 вантажівок гуманітарної допомоги на день.

Єгипетський контрольно-пропускний пункт "Рафах", який досі був єдиним відкритим для ввезення допомоги, міг обслуговувати лише 100 вантажівок на день. 

Рішення кабінету поширюється лише на допомогу з боку Єгипту, а не ООН. 

ВІДЕО ДНЯ

Офіс Нетаньяху також повідомив, що "США пообіцяли якнайшвидше профінансувати модернізацію КПП "Рафах", щоб зрештою єгипетський пункт пропуску був настільки посилений, щоб стати єдиним, кудою допускається допомога в Сектор Гази, та щоб ізраїльські переходи для цього не використовувалися.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: