У "ЄС" відхрестились від заяви Прокопіва щодо "бюджету війни" для Києва

П'ятниця, 15 грудня 2023, 11:18
У ЄС відхрестились від заяви Прокопіва щодо бюджету війни для Києва
Ірина Геращенко, фото: Facebook

Народна депутатка, співголова опозиційної фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко назвала заяву голови фракції "ЄС" у Київській міськраді Володимира Прокопіва про те, що столиці не потрібен "бюджет війни", невдалою і недоречною, та закликала колег формулювати свої думки так, щоб їх "не виривали з контексту".

Джерело: Геращенко у Facebook

Пряма мова: "Щодо заяви керівника фракції "ЄС"  в Київраді Володимира Прокопіва. Я вважаю її недоречною і невдалою. Й звертаюся до всіх колег в регіонах внятно формулювати свої думки, аби потім їх не виривали з контексту.

Реклама:

Позиція партії "Європейська солідарність" і в ВР, і в регіонах є незмінною - всі кошти мають іти на ЗСУ. На підтримку підрозділів, на закупівлю дронів, тепловізорів, техніки".

Деталі: При цьому вона додала, що кияни мають право знати, як витрачаються їх податки, тому "Євросолідарність" ініціюватиме звіт за 2023 рік, щоб кожен знав, які суми пішли на підтримку ЗСУ, ППО, на госпіталі, захист родин загиблих і поранених, на ветеранів.

"Саме за ініціативи Європейська Солідарність - Київ більше 4 млрд грн з військового ПДФО цього року було спрямовано на підтримку підрозділів, сил ТРО і ЗСУ , де воюють кияни", - нагадала вона.

ВІДЕО ДНЯ

За її словами, "на жаль, саме слуги і ОПЗЖ і ВР проголосували за те, аби забрати ПДФО з громад в центр".

"То ж ми будемо вимагати від уряду звіту про кожну копійку й не зліземо з них! Пану Федорову, відомство якого замість кібератак займається закупівлею дронів, треба буде публічно розповісти , куди пішло ПДФО і чи ефективно воно витрачалося, де дрони і які підрозділи їх отримали", - додала вона.

Геращенко підкреслила, що офіційна позиція партії "ЄС" полягає у тому, що "нам потрібна економіка воєнного часу і воєнні бюджети центральний і на місцях".

"Кошти мають іти на сховища, фортифікаційні споруди, підтримку ЗСУ", - наголосила нардепка.

Що було раніше: Перед цим голова фракції "Європейська солідарність" у Київській міськраді Володимир Прокопів під час голосування за бюджет столиці заявив, що Києву не потрібно орієнтувати міський бюджет на війну, робити це повинна держава, а "міста мають жити своїм життям".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: