Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський поговорив телефоном з президентом Європейської ради Мішелем

Четвер, 14 грудня 2023, 01:36
Зеленський поговорив телефоном з президентом Європейської ради Мішелем
Шарль Мішель та Володимир Зеленський, фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що після закінчення саміту Україна – Північна Європа в Осло провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Джерело: Зеленський у Телеграм

Пряма мова: "Напередодні саміту Європейської ради обговорили його очікувані результати щодо України, які мають засвідчити непохитну підтримку та єдність Європейського Союзу.

Реклама:

Вони необхідні для зміцнення стійкості України в умовах протистояння російській агресії та на шляху до членства в ЄС".

Нагадаємо: Мішель у листі-запрошенні лідерам ЄС на саміт 14-15 грудня заявив, що Європейський Союз має виконати свої зобов’язання щодо України та продовжувати бути надійним і сильним партнером.

У середу президент Зеленський попередив: якщо Євросою не схвалить рішення про початок вступних переговорів з Україною  – це означатиме, що вето наклав Путін.

ВІДЕО ДНЯ

Європейський парламент у середу закликав саміт ЄС схвалити рішення про початок переговорів з Україною про її вступ до Євросоюзу та засудив заяви прем’єра Угорщини про членство України. 

Детально про те, з яким розкладом сил Україна стикнулася перед початком саміту ЄС, дивіться у поясненні "ЄвроПравди" з Брюсселя.

 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: