Байден і Білий дім продовжують спонукати Конгрес ухвалити пакет з підтримкою України – Кірбі

Четвер, 14 грудня 2023, 00:42
Байден і Білий дім продовжують спонукати Конгрес ухвалити пакет з підтримкою України – Кірбі
Джон Кірбі. Фото defense.gov

Президент США Джо Байден і його адміністрація продовжують спонукати Конгрес дійти компромісу та ухвалити додаткове фінансування на потреби національної безпеки США, включаючи підтримку України.

Джерело: координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, цитує Укрінформ

Пряма мова: "Я не говоритиму про те, що ми робимо, про те, чого ви не бачите у ЗМІ, але наша команда продовжує дуже й дуже тісно співпрацювати з членами Конгресу від обох партій, поки вони ведуть ці переговори. І ми подивимось, як це розвиватиметься".

Реклама:

"Ви бачили, що ми вчора оголосили про черговий пакет допомоги для України у сфері безпеки. До кінця року залишилося не так багато днів, тож не так вже й багато можливостей, щоби забезпечити оборонну допомогу Україні".

Деталі: Кірбі також підкреслив, що адміністрація закликає законодавців ухвалити запит на додаткове фінансування потреб національної оборони, який містить у тому числі підтримку України й Ізраїлю.

Він наголосив, що президент Байден особисто продовжує спонукати законодавців діяти в цьому питанні. За його словами, адміністрація готова брати участь у "добросовісних переговорах" та йти на компроміси.

ВІДЕО ДНЯ

Однак, продовжив він, це повинні робити обидві сторони, щоби просуватися вперед.

"Президент дуже багато працює. Вся команда докладає важких зусиль", – зауважив представник Білого дому.

Нагадаємо: Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон відмовився підтримати заклик лідера демократів у Сенаті щодо продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу для ухвалення додаткового фінансування перед Різдвом.

Передісторія:

  • Раніше Байден вкотре закликав членів Конгресу США не робити подарунка Путіну і не допустити подальшого відкладання рішення про додаткове фінансування для допомоги Україні.
  • Тим часом лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що Конгрес навряд чи схвалить додатковий пакет фінансування для України до Різдва, навіть якщо найближчими днями обидві партії укладуть угоду, яка це передбачає.
  • Головним каменем спотикання між республіканцями й демократами є врегулювання міграції на південному кордоні США.
  • Нагадаємо, президент США Джо Байден на зустрічі з Володимиром Зеленським у Білому домі у вівторок оголосив, що підписав указ про виділення військової допомоги Україні на 200 мільйонів доларів.
  • Після зустрічі із Зеленським Байден заявив, що його адміністрація продовжить допомогу Україні, але попередив, що можливості це робити вичерпуються через відсутність схваленого Конгресом додаткового фінансування.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: