Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники не винні: нацпарк спростував слова про причетність ДПСУ до "смерті ведмедиці"

Середа, 13 грудня 2023, 12:57
Прикордонники не винні: нацпарк спростував слова про причетність ДПСУ до смерті ведмедиці
фото ДПСУ

Ужанський національний природний парк Закарпаття спростував інформацію про нібито причетність прикордонників до "вбивства ведмедиці" в травні 2023 року.

Джерело: Ужанський національний природний парк у Facebook, речниця Чопського прикордонзагону ДПСУ Олена Трачук в коментарі "Українській правді"

Дослівно нацпарк: "Інформація, викладена на нашій сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" в період з 01 по 03 травня 2023 року стосовно вбивства прикордонниками ведмедиці та фотографування військовослужбовцями Державної прикордонної служби України на фоні вбитого ними ведмедя, а також вся інформація, викладена в даному контексті, являється недостовірною та виключно особистими думками та припущеннями автора, який від імені Ужанського національного природного парку здійснив дану публікацію та яка жодними ні документами, ні доказами не підтверджена." 

Реклама:

Деталі: Як уточнили "Українській правді" в Чопському загоні ДПСУ, прикордонники виграли суд про захист ділової репутації.

Рішення на користь ДПСУ виніс Господарський суд у Закарпатькій області 14 листопада 2023 року.

Він зобов'язав Ужанський національний природний парк спростувати недостовірну інформацію про нібито причетність прикордонників до смерті тварини.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: 1 травня мережу сколихнуло повідомлення в Facebook про ведмежа, яке передали під опіку нацпарку, та його матір, на яку, нібито, незаконно могли полювати прикордонники.

Як доказ наводилася фотографія кордоноохоронців, яка спливла в соцмережах.

 

Пізніше ж виявилося, що це фото зроблене біля трупа самця ведмедя, який у квітні прикордонники виявили на ділянці прикордонного підрозділу "Кам’яниця" Чопського загону.

У ДПСУ зазначили, що природню смерть тварини засвідчує відповідний акт.

Про виявлення тіла звіра керівник прикордонного підрозділу проінформував працівників Кам’яницького лісництва. Останні прибули на місце виявлення мертвої тварини і у присутності прикордонників переконались у природній смерті ведмедя. Після цього лісівники закопали труп тварини у землю, що підтверджується відповідним актом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень.

Прикордонники також пояснювали, що про жодне незаконне полювання не могло йтися, оскільки всі набої, що видаються військовослужбовцям, є підконтрольними та строго обліковуються.

Водночас в ДПСУ пообіцяли провести службове розслідування для повної об’єктивності і встановлення всіх обставин події.

За даними УП, з прикордонниками, які зробили відповідне фото, було проведено виховну бесіду.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: