Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Данілов: Те, що Україна 2 роки протистоїть Росії, − уже перемога

Вівторок, 12 грудня 2023, 12:00
Данілов: Те, що Україна 2 роки протистоїть Росії, − уже перемога
Олексій Данілов. Фото з Facebook РНБО

Сподівання на швидкий і ефективний контрнаступ не виправдалися, але те, що українці два роки протистоять агресору − уже є великою перемогою, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Джерело: інтерв’ю Данілова ВВС

Пряма мова секретаря РНБО: "У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Були надії, але вони не справдилися. Те, що ми вже два роки захищаємо свою країну − це вже велика перемога".

Реклама:

Деталі: Видання нагадує, що українські війська сподівалися відвоювати території, захоплені Росією під час вторгнення в лютому 2022 року, а також відрізати російські шляхи постачання до Криму.

Але, не маючи переваги в повітрі і зіткнувшись з потужною російською обороною, їхні зусилля, схоже, зайшли в глухий кут з настанням зими, пише ВВС.

Данілов визнав, що влада була надто оптимістичною: "Люди іноді роблять помилки. Ви не можете бути відмінником все життя".

ВІДЕО ДНЯ

Поточну ситуацію на фронті він охарактеризував як "дуже складну" і сказав, що старі "підручники" війни, у тому числі натовські, "треба відправити назад в архів".

Пряма мова Данілова: "Такої війни, як у нашій країні, ще не було − ні в 20-му, ні в 21-му столітті.

Я можу сказати точно, що ми не зупинимося. Ми продовжимо боротися за нашу свободу, за нашу незалежність".

Данілов переконаний, що оборонна допомога США все буде схвалена: "Якщо станеться так, що ми отримаємо подарунок до Різдва, ми будемо щасливі. Але якщо це станеться трохи пізніше, то не варто робити з цього трагедію".

На запитання, чи програє Україна війну, якщо допомога США припиниться, Данілов заявив, що "правда на нашому боці".

"Чи буде Путін знищувати нас на очах у всього людства? Чи буде він вбивати наших дітей, наших жінок, наших літніх людей, а весь світ дивитиметься на це? Тоді виникає питання, в якому світі ми живемо?" − заявив Данілов.

Він також відкинув повідомлення про напруженість у відносинах між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: