Пентагон закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити пакет допомоги Україні та Ізраїлю

П'ятниця, 17 листопада 2023, 03:56
Пентагон закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити пакет допомоги Україні та Ізраїлю
ПЕНТАГОН, ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО GETTY IMAGES

Міноборони Штатів закликало Конгрес якнайшвидше ухвалити запит президента Джо Байдена з додатковим фінансуванням, що містить допомогу Україні й Ізраїлю.

Джерело: заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх під час пресбрифінгу, цитує Укрінформ

Пряма мова: "Ми закликаємо Конгрес ухвалити наш запит на додаткове фінансування, який дозволить продовжувати підтримувати Україну й Ізраїль, виділити рятівну гуманітарну допомогу по всьому світу та зробити важливі інвестиції в Індо-Тихоокеанський регіон".

Реклама:

Деталі: Сінгх вказала, що додаткове фінансування також стане інвестицією у військово-промислову сферу США. До того ж воно дозволить поповнити запаси озброєнь Пентагону, які були виділені раніше у вигляді зовнішньої допомоги.

Запит на додатковий бюджет забезпечуватиме потреби національної безпеки Америки, підкреслила представниця Пентагону.

У цьому контексті вона уточнила, що Міноборони США наразі має всього $4,9 млрд для використання у вигляді пакетів PDA (виділень за президентськими повноваженнями – ред.). Крім того, лишилося близько $1,1 для поповнення власних запасів Пентагону.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Сінгх, для підтримки України знадобиться набагато більше, саме тому адміністрація США подала запит до Конгресу.

"Ми знаємо, що Україна продовжує докладати зусиль, веде контрнаступ, їй потрібна постійна підтримка на регулярній основі. Тож ми знаємо, що потрібно й надалі задовольняти їхні потреби", – зазначила представниця оборонного відомства США.

Це питання, пояснила вона, буде обов’язково обговорюватися на наступному засіданні Контактної групі з питань оборони України. Дату й плани зустрічі у форматі "Рамштайн" Пентагон офіційно оголосить упродовж наступних днів, додала Сінгх.

Передісторія:

  • Як відомо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. 
  • Але новий спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо, а "український" пакет розглядався разом із асигнуваннями на безпеку кордону з Мексикою. 
  • Білий дім і Сенат розкритикували і відхилили проєкт Джонсона щодо тимчасового продовження фінансування з різними термінами для різних державних структур.
  • 14 листопада радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що без затвердження нового масштабного пакета допомоги Україні в Конгресі можливості США зменшуються з кожним тижнем.
  • 14 листопада Палата представників США схвалила проєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду без виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: