Щодо Арестовича відкрили нову справу

Четвер, 16 листопада 2023, 17:58
Щодо Арестовича відкрили нову справу
Олексій Арестович, фото: Facebook

Поліція отримала звернення групи народних депутатів і відкрила кримінальне провадження стосовно колишнього позаштатного радника голови Офісу президента Олексія Арестовича.

Джерело: поліція в Telegram

Деталі: Повідомляється, що до Шевченківського управління поліції Києва надійшла заява від депутатів Верховної Ради щодо "можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою".

Реклама:

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу "Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення".

Поліція прізвище не називає, але "Українська правда" з'ясувала, що йдеться саме про Арестовича.

Все почалося з інциденту, який трапився 2 червня на одній з вулиць Львова. Неповнолітній вуличний музикант з Одеси виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя. На це відреагувала народна депутатка Наталія Піпа, яка проходила повз. На її прохання припинити співати мовою агресора музикант відреагував агресивно і вжив нецензурну лексику. Депутатка написала на нього заяву у поліцію.

ВІДЕО ДНЯ

27 липня суд у Львові визнав хлопця винним у дрібному хуліганстві та зробив йому попередження.

Після розголосу інциденту в соцмережах на нього відреагував Арестович. Він записав звернення російською мовою, у якому підтримав вуличного музиканта, зазначивши, що хлопець мав право співати й не повинен був просити вибачення.

Арестович навіть написав заяву в ДБР із проханням порушити справу на Піпу за розпалювання національної ворожнечі.

Що передувало: Раніше стосовно Арестовича відкрили іншу справу -  щодо сексистських висловлювань про жінок. Відповідну скаргу на нього подала народна депутатка Інна Совсун.

Наприкінці вересня стало відомо, що на своїх так званих психологічних семінарах Арестович не просто пропагує сексизм, а й висловлює насильницькі думки. Він називає жінок "істотами" та говорить про бажання "задушити" їх. Водночас чоловіків він вважає "богами" та "ідолами", яких треба возвеличувати.

Сам Арестович стверджує, що скандальні уривки вирвані з контексту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: