Нетаньяху видалив пост, в якому звинуватив розвідку, що та не попередила про атаку ХАМАСу

Понеділок, 30 жовтня 2023, 06:53
Нетаньяху видалив пост, в якому звинуватив розвідку, що та не попередила про атаку ХАМАСу
Біньямін Нетаньяху, фото Getty images

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху видалив у X (Twitter) пост, в якому звинувачує керівників служби безпеки в тому, що вони не попередили про атаку 7 жовтня.

Джерело: CNN

Деталі: У видаленому дописі на X (Twitter), Нетаньяху заявив: "Жодного разу прем'єр-міністру Нетаньяху не було зроблено попередження про намір ХАМАСу розпочати війну. Навпаки, всі представники оборонного відомства, в тому числі керівники розвідувального управління і Шин-бет, оцінили, що ХАМАС стримують".

Реклама:

На пост Нетаньяху швидко обрушився шквал критики, після чого прем'єр-міністр видалив його і вибачився: "Я був неправий. Те, що я сказав після прес-конференції, не повинно було бути сказано, і я прошу вибачення за це". Він додав, що керівники служби безпеки Ізраїлю мають його "повну підтримку".

Пост Нетаньяху з'явився в той час, коли на нього посилився тиск з боку родин заручників. Люди вимагають укласти угоду для звільнення близьких з полону. Родичі переживають, що розширення наземних операцій Ізраїлю може загрожувати безпеці заручників, які опинилися в Секторі Гази.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: