Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сили оборони просуваються на лівому березі Дніпра Херсонщини – аналітики

Субота, 28 жовтня 2023, 04:24
Сили оборони просуваються на лівому березі Дніпра Херсонщини – аналітики
українські оборонці, фото Генштабу

За даними, зібраними експертами Інституту вивчення війни (ISW), українські оборонці продовжують просуватися на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Джерело: ISW

Деталі: Українські війська незначно просунулися на східному (лівому) березі Херсонської області та продовжили наступальні операції під Бахмутом і на заході Запорізької області.

Реклама:

Геолокаційні дані, опубліковані 27 жовтня, вказують на те, що українські війська просунулися далі на південь під Антонівським мостом на північ від Олешок (7 км на південь від Херсона і 4 км від річки Дніпро).

Раніше аналітики повідомляли, що українська диверсійно-розвідувальна група висадилась поблизу Підстепного (20 км на схід від Херсона та 3 км від Дніпра) і захопила ділянку дороги, що сполучає села Пойма, Козачі Лагері та Кринки.

Ключові висновки ISW за 27 жовтня:

ВІДЕО ДНЯ
  • Українські війська незначно просунулися на східному (лівому) березі Херсонської області та продовжили наступальні операції під Бахмутом і в західній частині Запорізької області 27 жовтня.
  • У ніч з 26 на 27 жовтня російські війська завдали низки ракетних ударів і ударів з безпілотників по Україні.
  • Невідомі скоїли замах на колишнього українського політика-сепаратиста Олега Царьова, якого підтримує Росія, 27 жовтня.
  • Російська влада, ймовірно, примушує українських військовополонених вступати до "добровольчих" формувань, які воюватимуть в Україні, що є очевидним порушенням Женевської конвенції про військовополонених.
  • Російські війська продовжили наступальні операції поблизу Авдіївки 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.
  • Окупанти проводили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, під Бахмутом, на південний захід від Донецька, на заході Донецької області, у прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запоріжжя і просунулися вперед під Бахмутом.
  • Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров оголосив про формування другого чеченського добровольчого формування, названого на честь другого чеченського діяча, який боровся проти імперського російського правління.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: