Вкрав золото та срібло з ППО: судитимуть ексдиректора оборонного заводу у Львові

Понеділок, 25 вересня 2023, 15:51
Вкрав золото та срібло з ППО: судитимуть ексдиректора оборонного заводу у Львові
фото з сайту БЕБ

Екскерівника оборонного заводу у Львові підозрюють у привласненні золота, срібла та інших металів з систем ППО, які відправлялись на підприємство для ремонту.

Джерело: пресслужба Бюро економічної безпеки, пресслужба Служби безпеки України, пресслужба Офісу генпрокурора

Деталі: СБУ повідомляє, що йдеться про екскерівника стратегічного підприємства оборонного-промислового комплексу.

Реклама:

За інформацією спецслужби, до початку 2022 року він давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО, які привозили на це підприємство для ремонту та модернізації. Потім він привласнював "списані" деталі з дорогоцінними металами.

БЕБ уточнює, що йдеться про стенди, вузли незавершеного виробництва та комплектувальні вироби. У сплаві містилося близько 2 кг золота, 23 кг срібла, 102 г платини, 65 г паладію, 15 г родію. ОГП додає, що ці матеріали використовуються для виготовлення радіотехнічної апаратури спеціального призначення для управління протиповітряною обороною.

Державі завдано збитків на 2,4 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

Екскерівнику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до розтрати. СБУ також перевіряє інформацію щодо причетності екскерівника до співпраці з російськими спецслужбами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: