Лукашенко зібрався до Путіна говорити про "Вагнер"

Четвер, 6 липня 2023, 11:58
Лукашенко зібрався до Путіна говорити про Вагнер
ОЛЕКСАНДР ЛУКАШЕНКО, ВОЛОДИМИР ПУТІН, ФОТО: GETTY IMAGES

Самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко заявив про плани найближчим часом зустрітися Володимиром Путіним, щоб обговорити у тому числі "проблему навколо Вагнера"; у Кремлі не підтвердили зустріч.

Джерело: Белта з посиланням на заяву Лукашенка на пресконференції, РИА Новости

Деталі: За словами Лукашенка, вони обговорюватимуть, зокрема, "проблему навколо Вагнера". Також йтиметься про подальше функціонування підрозділу.

Реклама:

Самопроголошений лідер Білорусі впевнений, що Путін не має наміру "мочити" Пригожина. Він стверджує, що той перебуває на волі.

Пряма мова:  "Що з ним буде далі? Ну, всяке в житті буває. Але якщо ви думаєте, що Путін такий злобливий і злопам'ятний, що його завтра "замочать"... Ні, цього не буде".

Учора після обіду ми розмовляли з ним (Євгеном Пригожиним - БЕЛТА) телефоном і якраз обговорювали моменти подальших дій ПВК "Вагнер". Він мені сказав одне: "Ми будемо працювати на благо Росії і будемо виконувати свій обов'язок до кінця".

ВІДЕО ДНЯ

Доповнено: Водночас прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що дати і порядку денного такої зустрічі поки немає.

Передісторія:

  • Після спроби заколоту президент РФ Володимир Путін заявив, що вагнерівці зможуть "піти в Білорусь", те саме нібито дозволили їхньому очільнику Євгену Пригожину.
  • Російське видання "Вёрстка" повідомило, що в Білорусі почали зводити табори для розміщення бойовиків ПВК "Вагнер" після домовленостей з Олександром Лукашенком, який вів переговори з Євгеном Пригожиним.
  • Державна прикордонна служба України спростовувала цю інформацію. У ДПСУ наголосили, що розвідка ретельно відстежує ситуацію в країні, яка є поплічником держави-агресора РФ.
  • Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 27 червня заявив, що в Білорусі не будують таборів для ПВК "Вагнер", але за необхідності "допоможуть із розміщенням".
  • ЗМІ оприлюднили фото таборів у Білорусі, де, ймовірно, розміщуватимуться найманці "ПВК Вагнер".
  • Глава ГУР Кирило Буданов вважає, що масове повернення військ Євгенія Пригожина до Білорусі не планується, "ПВК Вагнер" буде поступово передислоковуватися до Африки.
  • 6 липня Лукашенко заявив, що засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та вагнерівців на території країни зараз немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: