Зеленський: Говорив з Байденом про ATACMS, але рішення нема

Середа, 12 липня 2023, 19:37
Зеленський: Говорив з Байденом про ATACMS, але рішення нема
Пуск ракети ATACMS. Фото з Вікіпедії

Президент Володимир Зеленський під час переговорів із лідером США Джо Байденом питав про переспективи надання Україні далекобійних ракет ATACMS, але так ні про що і не домовились.

Джерело: Зеленський на пресконференції в середу за підсумками Вільнюського саміту НАТО, передає кореспондент "Європейської правди"

Деталі: Голова держави підтвердив, що стосовно ATACMS "є такі розмови, поки рішення немає".

Реклама:

Пряма мова: "Краще не порушувати (це. – Ред.) питання. Тому що є очікування людей, військових, всіх. І мені здається, що важливо спочатку зробити, а потім ділитись інформацією, як це відбулось".

Деталі: Зеленський нагадав, що подібні переговори стосувались і надання Україні касетних боєприпасів, і почались вони "місяці тому".

Пряма мова: "Я вдячний президенту Байдену та його команді, що нам відалось отримати такий результат. Тому почекайте, не все одразу".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Армійські тактичні ракетні системи ATACMS – це ракети класу "земля-земля" з дальністю близько 300 кілометрів, що приблизно в чотири рази більше, ніж ракети, які використовуються мобільними системами HIMARS, які США почали надсилати в Україну минулого року.

Нагадаємо: Раніше видання New York Times повідомило, що в адміністрації президента США Джо Байдена йдуть "тихі" дебати щодо того, чи варто надсилати Україні далекобійні тактичні ракетні системи ATACMS.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: