Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саміт НАТО: Зеленський прибуде у Вільнюс у вівторок, візьме участь у вечері

Вівторок, 11 липня 2023, 11:31

Президент Володимир Зеленський прибуде до Вільнюса у вівторок, він візьме участь у вечері, а також у засіданні Ради Україна-НАТО у середу.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком саміту НАТО у Вільнюсі.

"Президент Зеленський приїде у Вільнюс. Я буду радий вітати його сьогодні увечері під час вечері і на інавгураційній зустрічі Ради Україна-НАТО завтра" – сказав Столтенберг, відповідаючи на питання про можливу відмову Зеленського від візиту, якщо Україні не буде запропоноване запрошення стати членом Альянсу.

Реклама:

Він наголосив, що союзники надішлють сильний позитивний сигнал щодо шляху України до членства у НАТО.

Однак генсек додав також, що наразі не говоритиме про конкретну мову остаточної заяви.

Як повідомлялося, Єнс Столтенберг впевнений у позитивному формулюванні щодо членства України у комюніке саміту, яке буде ухвалене за кілька годин.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповідала "Європейська правда", саміт у Вільнюсі триває з безпрецедентною вуличною підтримкою України – як від влади, так і від пересічних громадян.

Про очікувані рішення щодо України читайте у статті "Зелене світло Швеції, жовте – Україні: Саміт НАТО готує історичні рішення для вступу нових членів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: