Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардеп Алєксєєв не з’явився на обрання запобіжного заходу, розгляд відклали

Субота, 1 липня 2023, 19:10
Нардеп Алєксєєв не з’явився на обрання запобіжного заходу, розгляд відклали
Сергій Алексєєв, фото з його Facebook

Личаківський райсуд Львова відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в шахрайстві нардепу від "Євросолідарності" Сергію Алєксєєву через його неявку.

Джерело: Личаківський районний суд Львова, пресслужба "Європейської солідарності" у коментарі УП

Дослівно: "У звʼязку з неявкою в судове засідання підозрюваного слідчий суддя відклав розгляд клопотання на 03 липня 2023 року об 11 год. 00 хв.

Реклама:

Нагадаємо, 30 червня 2023 року до суду надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату, який підозрюється у шахрайстві".

Деталі: Пізніше у пресслужбі "Європейської солідарності" "Українській правді" пояснили, що Алєксєєв не з’явився на обрання запобіжного заходу, оскільки перебував на засіданні Верховної Ради.

Дослівно "Євросолідарність": "Сьогодні в українському парламенті відбулося пленарне засідання за участі прем'єрміністра Іспанії, в якому брав учать Сергій Алєкссєєв. Бути присутнім у сесійній залі Верховної Ради України є конституційним обов'язком народного депутата України. Суд був попереджений про неможливість в цей день участі Сергія Алєксєєва у судовому засіданні у Львові. Народний депутат буде обов'язково присутнім у суді у понеділок".

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 30 червня стало відомо про затримання чинного нардепа від фракції "Євросолідарність" Сергія Алєксєєва. СБУ повідомила, що разом із ДБР задокументувала, як нардеп вимагав гроші з громадянина однієї із європейських країн, а саме за 50 тис. дол. обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.
  • Депутату, який очолює підкомітет у комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, повідомили про підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • У "Європейській солідарності" нічні обшуки у нардепа Алєксєєва назвали "продовженням провокацій і тиску на представників партії".
  • Державне бюро розслідувань просить про арешт Алєксєєва з альтернативою застави у 10 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: