Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулеба запросив Кувейт долучитися до відбудови України

Вівторок, 18 квітня 2023, 15:56
Кулеба запросив Кувейт долучитися до відбудови України
ДМИТРО КУЛЕБА, ФОТО GETTY IMAGES

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, перебуваючи із робочим візитом у Кувейті, запросив державу приєднатися до відбудови України.

Джерело: пресслужба Міністерства закордонних справ, Кулеба у Twitter

Пряма мова: "У Кувейті я зустрівся з Валідом Аль-Бахаром, виконувачем обов'язків директора Кувейтського фонду арабського економічного розвитку, щоб запросити Кувейт узяти участь у відновленні України. 

Реклама:

Ми обговорили соціальні та гуманітарні проєкти, зокрема будівництво шкіл і лікарень".

Деталі: Валід Аль-Бахар повідомив, що його фонд готовий узяти участь у Міжнародній конференції з відновлення України, яка запланована на кінець червня. За його словами, взаємодія з Україною стане одним із пріоритетів фонду.

Особливу увагу приділяють проєктам соціального спрямування, зокрема будівництву нових лікарень, шкіл і дитячих садочків в Україні, а також реалізації програм психологічної підтримки та реабілітації українців, які постраждали під час війни. 

ВІДЕО ДНЯ

Найближчим часом буде організовано зустріч експертів України та Кувейту для детального обговорення перспектив співпраці.

Кулеба наголосив, що "в загальній перспективі післявоєнного відновлення Україна, ймовірно, стане найбільшим будівельним майданчиком у світі". 

Довідково: Кувейтський фонд арабського економічного розвитку є державним агентством, яке займається питаннями надання фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. 

Він працює з 1961 року та спрямовує частину прибутку від продажу нафти для надання економічної та технічної допомоги країнам. Фонд діє під загальним керівництвом міністра закордонних справ Кувейту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: