Депутати Європарламенту й ВРУ вперше проведуть спільне засідання

Вівторок, 11 квітня 2023, 20:48
Депутати Європарламенту й ВРУ вперше проведуть спільне засідання
скриншот

Очільники комітетів Верховної ради та Європейського парламенту в середу проведуть перше в історії спільне засідання парламентських органів.

Про це, як пише "Європейська правда"оголосив Європарламент у вівторок увечері.

Спільне засідання українських та європейських депутатів відбуватиметься в гібридному форматі й буде присвячене обміну думками щодо характеру та викликів процесу вступу України до ЄС.

Реклама:

"Метою стартового засідання в середу є об'єднання голів комітетів Європейського парламенту та Верховної ради України для обговорення подальшого шляху України щодо процесу вступу до ЄС, а також демонстрація солідарності з Києвом, який все ще бореться з російським вторгненням", – зазначають у Європарламенті.

Захід відкриють президентка Європейського парламенту Роберта Метсола та голова Верховної ради Руслан Стефанчук.

Після цього присутні будуть розділені на дві панелі для обговорення – "Відбудова європейської України" та "Побудова сталого майбутнього разом".

ВІДЕО ДНЯ

Депутати Європарламенту та їхні українські колеги обговорять низку питань, пов'язаних із процесом вступу України до ЄС, зокрема економічну політику, верховенство права, боротьбу з корупцією та бюджетний контроль, а також приведення українського законодавства у відповідність до законодавства ЄС та імплементацію законодавства ЄС.

"Очікується, що на першому засіданні учасники також розглянуть шляхи подальшого поглиблення двосторонніх відносин між комітетами своїх відповідних інституцій", – додають у Європарламенті.

Нагадаємо, що ще в січні ЗМІ писали про пропозицію дозволити українським політикам брати участь у роботі Європейського парламенту в тій чи іншій формі – наприклад у вигляді додаткової делегації зі статусом спостерігача.

У лютому в Києві відбулось перше в історії спільне засідання Європейської комісії та українського уряду, про що "ЄвроПравда" докладно писала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: