Відносини "міцні як скеля": росЗМІ радісно цитують китайського топдипломата в Москві

Вівторок, 21 лютого 2023, 17:00
Відносини міцні як скеля: росЗМІ радісно цитують китайського топдипломата в Москві
Ван Ї та Микола Патрушев, фото: РИА Новости

Російський рупор пропаганди "РИА Новости" висвітлює візит найвисокопоставленішого дипломата Китаю Ван Ї до Москви і його зустріч із секретарем Радбезу РФ Миколою Патрушевим.

Джерело: "РИА Новости" в Telegram

Деталі: Згідно з повідомленням, Ван Ї на зустрічі з Патрушевим заявив, що в умовах "мінливої ситуації" у світі Москві та Пекіну потрібно "звіряти годинники", а китайсько-російські відносини "міцні як скеля" і "витримають будь-які випробування" мінливої міжнародної ситуації.

Реклама:

Патрушев, зі свого боку, заявив, що поглиблення російсько-китайської координації на міжнародній арені набуває особливого значення, а курс на розвиток стратегічного партнерства з Китаєм - безумовний пріоритет зовнішньої політики Росії.

 
Ван Ї з візитом до Москви
фото: РИА Новости

Що передувало:

  • 20 лютого Ван Ї прибув до Москви. У МЗС Китаю анонсували, що китайський дипломат проведе "поглиблений обмін думками з російською стороною щодо розвитку відносин КНР і РФ на новому етапі".
  • 21 лютого відоме видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела повідомило, що найближчими місяцями відвідати Росію збирається і сам китайський лідер Сі Цзіньпін.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: