США готові допомогти Німеччині в боротьбі з екстремістами після розкриття планів перевороту

Четвер, 8 грудня 2022, 08:47
США готові допомогти Німеччині в боротьбі з екстремістами після розкриття планів перевороту
скриншот

Уряд США запропонував підтримку федеральному уряду Німеччини після рейду проти  екстремістської групи, що планувала повалення влади.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

 "Ми залишаємося в тісному контакті з нашими партнерами в уряді і готові допомогти, якщо про це попросять", - сказала речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, відповідаючи на запитання журналіста, чи пропонували США Німеччині якусь допомогу, наприклад, інформацію розвідки з цього приводу.

Реклама:

"Ми вітаємо старанність уряду Німеччини та його правоохоронних органів у боротьбі проти насильницького екстремізму та за безпеку своїх громадян і державних установ", - додала вона.

У Німеччині спеціальні поліцейські сили у середу провели  спецоперацію одночасно в 11 федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг. Повідомили про затримання 25 осіб.

Серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ. Серед причетних до групи є й колишня депутатка від AfD.

ВІДЕО ДНЯ

Посольство РФ заперечує зв’язки з затриманими за підготовку путчу у Німеччині.

Про спецоперацію і заколотників читайте у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: