Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Я окупант – росЗМІ опублікували щоденник інженера з РФ, який працював у Маріуполі

Четвер, 1 грудня 2022, 15:13
Я окупант – росЗМІ опублікували щоденник інженера з РФ, який працював у Маріуполі
Окупований Маріуполь. Фото Андрія Іванова з сайту zona.media

Російське видання "Медіазона" скорочено опублікувало щоденник інженера з Росії, який провів місяць в окупованому Маріуполі і працював на будівництві.

Джерело: Медіазона

Дослівно зі щоденника: "Я тут окупант, ніхто мене сюди не кликав, хоча, може, хтось і кликав, але точно не 99% тих, хто проголосував "за".

Реклама:

Мужики розповідають, що іноді хтось приходить на будівництво з виноградом і якимись частуваннями, а від когось ловиш презирливі погляди. Ось кілька днів тому кран нашого кранівника замінували розтяжками, і так дві ночі поспіль. Висновок напрошується тільки один: нам тут не раді".

Деталі: Видання називає чоловіка Андрієм Івановим, зазначаючи, що його ім'я змінене. Він приїхав до Маріуполя восени і побачив зруйноване його співгромадянами місто. Відрядження Іванова тривало місяць – і він рахував дні, коли повернеться додому. 

Іванов розповів, як у перший день, коли він лиш приїхав, його постійно трусило від страху – він побачив знищене росіянами місто, військових – які "справжні діти" – з автоматами, жінку біля зруйнованої багатоповерхівки, яка називала росіян окупантами та кричала, що вони принесли багато горя.

ВІДЕО ДНЯ

Інженер писав, що ставлення місцевих до росіян "скоріше негативне", що він це "прекрасно розумів", і що боявся, що його "можуть тут вбити, і по факту матимуть на це повне право".

Окупант у щоденнику розповідав про свій побут будівельника, ділився спостереженнями про життя в окупованому місті та про ставлення українців до російських загарбників. 

За його словами, місцеві "майже завжди говорять про війну", у місті "по суті не відбувається нічого, крім вибухів і розмінування".

Росіянин також описує день, коли "по всій Україні були прильоти ракет" і йому було дуже страшно, оскільки він "перебуває на окупованій території", і ЗСУ, "напевно, нічого не заважає випустити ракети по Маріуполю".

За словами російського інженера, він "дуже сильно любить життя і ненавидить війну", і в Маріуполі відчув, "ніби щойно запустився таймер зворотного відліку" його життя. 

Іванов уже за кілька днів у зруйнованому його співвітчизниками місті почав писати, що "дуже сумує за нормальним життям, за зустрічами з друзями, за квартирою".

Росіянин, який приїхав у країну, яку намагається окупувати його країна, заявляв, що "дуже втомився", постійно боїться і хоче виїхати із захопленого міста "якнайскоріше і якнайдалі" і що він "завжди цінував життя, а тут (в окупованому росіянами Маріуполі – ред.) цінує його ще більше".

Дослівно зі щоденника Іванова: "Це був найстрашніший і найбільш травмуючий досвід у моєму житті. Я побував там, де йде війна. Що я бачив тут? Тільки людей. Не було ні демонів із рогами, ні міфічних ворогів, ні тим паче нацистів, тільки звичайні люди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: