Росія після відходу з Херсона веде в Україні оборонну операцію

Вівторок, 15 листопада 2022, 13:50

Росія після відходу з Херсона веде в Україні оборонну операцію.

Про це, як пише "Європейська правда", заявив у вівторок західний посадовець, повідомило агентство Reuters.

Його заява пролунала після того, як президент Володимир Зеленський пообіцяв повернути під український контроль всю окуповану територію. Зеленський відвідав Херсон у понеділок і заявив, що будь-яка мирна угода має передбачати виведення всіх російських військ із території України.

Реклама:

"Зрозуміло, що на цей момент російська окупація України - це оборонна операція", - сказав чиновник на умовах анонімності.

За його словами, виведення російських військ із Херсона було відносно впорядкованим. Водночас заяви Росії про виведення 30 000 військовослужбовців, ймовірно, є перебільшенням, сказав посадовець. За оцінками, це число наближалося до 20 000 осіб.

Посадовець очікує, що ситуація на полі бою наступного року буде загалом статичною.

ВІДЕО ДНЯ

"Якщо люди очікують на розвал сил з обох сторін, ми не бачимо нічого, що вказувало б на це з цього моменту і до кінця року. Жодна зі сторін не перебуває в такому стані, щоб її сили зазнали колапсу", - сказав чиновник.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що звільнення Херсона стало значним досягненням для України, але росіяни, схоже, не збираються залишати решту окупованих територій, і за неї триватимуть важкі бої.

Президент США Джо Байден вважає звільнення Херсону суттєвою перемогою України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: