"Здавали" патріотів: СБУ затримала двох поплічниць росіян на Луганщині

Вівторок, 15 листопада 2022, 11:43
Здавали патріотів: СБУ затримала двох поплічниць росіян на Луганщині
Затримання, фото з пресслужби СБУ

Служба безпеки затримала на деокупованій Луганщині двох жінок, які зливали окупантам дані про українських патріотів та переселенців, а потім намагалися втертися в довіру до українських військових.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: За інформацією спецслужби, під час російської окупації частини Луганщини вони "здавали" ворогу адреси українських патріотів і допомагали у "розквартируванні" окупаційних угруповань в оселях місцевих жителів. Крім цього, вони забезпечили харчування для особового складу і запропонували їм власні домівки у селищі Невське Сватівського району.

Реклама:

В якості "нагороди" жінки отримали "особливий статус" і можливість безперешкодно переміщуватись на захопленій території регіону. Після звільнення населеного пункту вони залишились у селищі та намагалися втертися в довіру до українських військових – їх затримала СБУ.

 

Жінкам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Обидвом загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: