Зеленський: Вже складно сказати, хто такий чи що таке "Путін"

Субота, 29 жовтня 2022, 13:37
Зеленський: Вже складно сказати, хто такий чи що таке Путін
Володимир Зеленський. фото ОП

Президент Володимир Зеленський пояснив, що наразі діалог із режимом Володимира Путіна неможливий, адже агресор обрав курс на знищення українського народу.

Джерело: Зеленський під час спілкування зі студентами та викладачами Єльського університету, відео якого опубліковав в суботу Офіс президента

Реклама:

Пряма мова: "Мені в цілому вже складно сказати, хто такий або що таке "Путін". Путін сьогодні - це таке коло людей, це військово-політичне керівництво під брендом "Путін", яке йде агресивними кроками знищення нації.

Ми не готові просто так сьогодні говорити з Путіним, загалом із цим режимом".

Деталі: За словами Зеленського цей режим РФ виявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України. Вона проявляється в тому, що російські військові знаходяться на території української держави і вбивають її громадян.

ВІДЕО ДНЯ

Стосовно можливих переговорів глава держави наголосив, що вони можливі лише після виходу військ РФ з українських територій.

Тут теж є нюанс: якщо режим чекатиме, поки ЗСУ витіснить ворога з України - це один формат діалогу, якщо потім це буде можливо, інший варіант переходу війни до дипломатії – коли агресор сам виводить війська.

Цей варіант, за словами Зеленського, військово-політичне керівництво обиратиме для свого суспільства: скільки часу це суспільство після війни буде ізольоване: 10, 20 або 100 років.

"Коли в тебе руки повністю в крові, ніхто не хоче тиснути тобі руку", - додав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: