Міністр оборони Німеччини: військові резерви РФ можуть бути меншими, ніж вважалося

П'ятниця, 16 вересня 2022, 17:53

Росія зазнала значних втрат у військах і техніці в Україні, і наслідки останнього контрнаступу ЗСУ можуть продемонструвати, що військові резерви Москви менші, ніж вважалося.

Про це, як пише "Європейська правда", в інтерв'ю Reuters заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

"Російська армія наразі зазнала значних втрат - як у живій силі, так і в техніці", - заявила міністерка.

Реклама:

"Уявлення про те, що російські сили мають у своєму розпорядженні фактично необмежені військові засоби... не відповідає дійсності", – додала вона, зазначивши, що Росії потрібно відремонтувати багато техніки та важко набирати достатню кількість нового персоналу.

"Буде дуже цікаво побачити, наскільки великі залишилися резерви російських військових насправді. Я думаю, що вони значно менші, ніж ми, ймовірно, думали спочатку", — сказала Ламбрехт.

Тим не менш, за її словами, не варто обманюватися: Росія далека від поразки і все ще має різні військові варіанти.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас Ламбрехт високо оцінила сміливість росіян, які публічно критикували Путіна, хоча вона не очікує, що таке інакомислення буде достатнім, щоб спричинити падіння Путіна в короткостроковій перспективі.

Ламбрехт заявила також, що Берлін готовий довгостроково підтримувати Київ.

Україна місяцями наполягає на тому, щоб Німеччина поставила Києву більше важкого озброєння, а також почала постачати сучасні західні танки - цю вимогу канцлер Олаф Шольц неодноразово відхиляв.

У четвер Ламбрехт пообіцяла поставити Києву додаткові реактивні системи залпового вогню, ракети та бронетранспортери, але не танки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: