Росія розпочала ракетний терор проти мирного населення України – Міноборони

Вівторок, 28 червня 2022, 15:47
Росія розпочала ракетний терор проти мирного населення України – Міноборони
ОЛЕКСАНДР МОТУЗЯНИК. ФОТО "УКРАЇНА - УКРІНФОРМ"

У Міноборони зауважують, що російські загарбники тероризвують мирне населення України ракетними обстрілами, з метою зламати його бойовий дух.

Джерело: речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу в медіацентрі "Україна - Укрінформ"

Пряма мова: "Російська Федерація проводить кампанію ракетного терору проти мирного населення України, аби зламати дух і зруйнувати єдність українців. Останніми днями ворог завдав низку ударів із застосуванням ракет повітряного та наземного базування по об’єктах цивільної інфраструктури у місті Київ, у Київській, Черкаській та Одеській областях".

Реклама:

При цьому російські злочинці застосовували дальні бомбардувальники Ту-22М3 та берегові ракетні комплекси "Бастіон".

Крім того, агресор цинічно завдав ракетного удару по торговому центру "Амстор" у місті Кременчук Полтавської області, де перебувало понад тисячу цивільних людей, у тому числі діти".

Нагадаємо: У ході обстрілів території України 25-26 червня за розрахунками українського Forbe, Росія випустила від 60 до 80 далекобійних ракет, вартістю яких сягає до 220 млн доларів.

ВІДЕО ДНЯ

Під час обстрілів використовується майже вся номенклатура, що була задіяна в ході цієї війни: "Точка-У", Х-22, "Онікс", "Іскандер", "Калібр" та Х-101.

27 червня росіяни завдалиракетного удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуку. Виникла масштабна пожежа. Загинули щонайменше 20 людей. Триває розбір завалів знищеного торговельного центру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: