Канцлер Австрії після розмов із Зеленським і Путіним все ще вірить у переговори між Україною і РФ

Четвер, 14 квітня 2022, 10:59

Канцлер Австрії Карл Негаммер вважає, що все ще залишається невелике вікно можливостей для переговорів між Росією та Україною.

Про це він сказав в інтерв’ю агентствам DPA i APA.

"Обидва перебувають у стані воєнного мислення, але обидва знають, що це має закінчитися в якийсь момент" - заявив Негаммер, маючи на увазі Володимира Зеленського і Владіміра Путіна.

Реклама:

Але канцлер висловив побоювання, що спочатку буде загострення бойових дій на Донбасі: "Обидві сторони готуються до дуже напруженої і, з людської точки зору, нищівної битви".

У суботу Нехаммер був у Києві для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Потім у понеділок він відправився до Москви на зустріч з президентом Росії Владіміром Путіним, що зробило його першим главою уряду ЄС, який зустрівся з Путіним після початку вторгнення.

Обидва візити були зосереджені на переговорах, які дві країни ведуть з метою припинення вогню. Однак, незважаючи на будь-який оптимізм щодо цих переговорів, їх недостатньо, щоб зупинити майбутню боротьбу за Донбас.

ВІДЕО ДНЯ

Однак, на думку канцлера Австрії, не всі двері для завершення війни шляхом переговорів закриті.

"Велике питання полягає в тому, чи можливе припинення цієї війни зі збереженням обличчя для обох сторін" - зазначив Негаммер.

За його словами, останні санкції ЄС проти експорту електроніки послаблять військову силу Росії в середньостроковій перспективі. "Тому вони не будуть негайно сприяти тому, щоб Путін припинив війну" - зазначив Негаммер.

Водночас, за його словами, Путін визнає, що війна завдає економічної шкоди його країні.

Як повідомлялося, канцлер Австрії Карл Негаммер після переговорів з президентом РФ Владіміром Путіним в його резиденції заявив, що розмова була "прямою, відкритою і жорсткою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: