Новини 3 лютого: голова МВС і скандал з Трухіним, завалене обрання керівника САП

Четвер, 3 лютого 2022, 20:25
Новини 3 лютого: голова МВС і скандал з Трухіним, завалене обрання керівника САП
Фото МВС

"ЄС" з Разумковим запропонували Раді звільнити Монастирського; комісія втретє не затвердила керівника САП — актуальні новини 3 лютого.

Про МВС та скандал

Народні депутати з "Європейської солідарності" і екс-спікер Верховної Ради зареєстрували в парламенті постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Реклама:

Денис Монастирський більше доби не реагує на публікацію відео з місця ДТП за участі нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна. За інформацією "Української правди", міністр бачив відповідні відеоматеріали ще у серпні-вересні 2021 року.

Позицію міністра спочатку обіцяли опублікувати на його сторінці у Facebook, проте станом на ранок 3 лютого ніякої нової інформації від Монастирського у соцмережі не з’явилося. Також у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звернення до президента щодо звільнення директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова.

Про обрання голови САП

ВІДЕО ДНЯ

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу. Меморандум між Україною та МВФ передбачав обрання нового керівника САП до грудня 2021 року.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Швеція з 9 лютого відмовиться від більшості коронавірусних обмежень — зокрема перестають діяти рекомендації щодо масок у транспорті, дистанційної роботи, та обмеження масових заходів всередині приміщень.

На нових супутникових знімках видно, як російські війська розгортають намети й збільшують кількість військової техніки в Білорусі, окупованому Криму та західних областях РФ.

В Україні почнуть будівництво заводу для виробництва військових безпілотних дронів "Байрактар" та обладнають їх двигунами українського виробництва.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявляє, що зараз імовірність нападу Росії на Україну оцінюється як низька і що навіть США перестають називати вторгнення невідворотнім.

Студенти Києво-Могилянської академії вийдуть на протест під Кабміном, щоб вимагати відставки міністра освіти Сергія Шкарлета — причиною стала відмова МОН визнавати результати виборів президента у виші через нібито "порушення процедури" їх проведення.

За добу 2 лютого в Україні зафіксували 39 620 нових випадків COVID-19 і 210 летальних випадків, госпіталізували 4 136 людей, одужало 9 380 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 73 195 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: