Головні новини вівторка і ночі: санкції проти Росії, війська РФ на Донбасі

Середа, 23 лютого 2022, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: санкції проти Росії, війська РФ на Донбасі

Путін отримав згоду Ради федерацій використовувати армію на Донбасі; низка країн запровадили санкції проти Росії – актуальні новини 22 лютого.

Про війська РФ на Донбасі

Рада Федерації Росії дозволила використання російської армії за кордоном на прохання президента РФ Володимира Путіна. Спікер верхньої палати парламенту РФ заявила, що "це будуть миротворчі сили, спрямовані на встановлення миру на Донбасі".

Реклама:

Крім того, Росія визнала псевдореспубліки "Л/ДНР" у межах Донецької та Луганської областей України.                          

Про санкції

Американський уряд запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ. 

ВІДЕО ДНЯ

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження  санкцій проти РФ - зокрема, про санкції проти 5 російських банків.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації проєкту "Північний потік – 2".

ЄС затвердив санкції проти 351 депутата Держдуми і 27 осіб та об'єднань після визнання ОРДЛО.

Також санкції запровадили Канада та Японія.

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський заявив, що підпише указ про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії.

22 лютого на Донбасі було 96 обстрілів з боку окупантів. Один український військовий  загинув від  осколкових поранень, ще один - поранений і в лікарні, ще  п’ять -  отримали бойове травмування.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що  23 лютого в Україні заплановане засідання РНБО.

Президент Володимир Зеленський анонсував запуск програми "економічного патріотизму", що передбачає зниження податкового навантаження на бізнес і зниження ПДВ нв бензин та дизельне паливо.

В Україну прибула друга партія летальної зброї від Канади.

Стало відомо, що президент США Джо  Байден не планує брати участь у саміті з президентом РФ Володимиром Путіним.

Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві цього тижня.

Помер літературознавець, дисидент, Герой України, автор десятків публікацій та книг Іван Дзюба — йому було 90 років.

Гурт Kalush Orchestra представлятиме Україну на Євробаченні-2022. Нагадаємо, на Євробачення гурт повезе пісню "Stefania".

Рада ухвалила заяву через визнання Росією ОРДЛО. У ній нардепи, зокрема, закликають відключити РФ від SWIFT, заборонити експорт до РФ високих технологій, продовжити надання Україні оборонне озброєння, а також констатують той факт, що РФ є агресором.

СБУ оприлюднила розмови бойовиків ОРДЛО — на записах чути, як терористи між собою зізнаються, що самі влаштовують провокації та обстрілюють мирне населення, а також дивуються, що ЗСУ на це не ведуться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування