Головні новини понеділка і ночі: "незалежність" "ЛДНР", санкції США

Вівторок, 22 лютого 2022, 07:00
Головні новини понеділка і ночі: незалежність ЛДНР, санкції США
ФОТО: GETTY IMAGES

Путін підписав укази про визнання ОРДЛО; Байден запровадив санкції – актуальні новини 21 лютого.

Про Путіна

Президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання незалежності та суверенітету "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", і попросив Федеральні збори РФ підтримати це рішення та ратифікувати угоду про дружбу з цими "республіками".

Реклама:

 Путін наказав направити на схід України російські війська нібито "для підтримки миру".

Очевидці в окупованому Донецьку повідомили про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру міста в напрямку до лінії фронту із українськими військами.

Якщо Росія ратифікує так званий "договір про дружбу" між "ЛНР" та "ДНР", то зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО.

ВІДЕО ДНЯ

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз немає жодних причин для хаотичних дій.

Знати більше: Театр кремлівських маріонеток. Як Путін визнав фейкові республіки Донбасу

Про США

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих "ДНР" і "ЛНР".

Санкціями заборонені нові інвестиції та фінансова діяльність представників США на території ОРДЛО, ввезення до США будь-яких товарів, послуг чи технологій з цих територій та експорт прямо чи опосередковано товарів, послуг чи технологій із США до ОРДЛО.

Ці санкції не є частиною  пакету економічних заходів, які США запланували запровадити проти Росії в разі широкомасштабного вторгнення в Україну.

Про інші важливі новини

Працівники посольства США в Україні, які тимчасово переїхали до Львова, ночуватимуть у Польщі.

21 лютого окупанти 84 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі: двоє українських воїнів загинули, 12 – поранені і перебувають в лікарнях, ще 6 отримали бойові травмування.

США повідомили ООН, що володіють достовірною інформацією про складання Москвою списків українців, які мають бути вбиті або відправлені до таборів після військової окупації.

Російська пропаганда через підконтрольні медіа поширює нічим не підтверджене повідомлення, що нібито дві українські бойові машини піхоти в'їхали на територію РФ, і що перед цим туди увійшла група якихось "українських диверсантів".

Рада ЄС остаточно погодила виділення нової макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,2 млрд євро.

150 тисяч російського війська на кордонах України не достатньо для успішного повномасштабного вторгнення, так само як і захоплення Києва. 

 22 лютого на веб-ресурси в зоні .ua можуть чинитися кібератаки, попереджає урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: