Головні новини середи і ночі: затримання Трубіцина, військова допомога Україні

Четвер, 10 лютого 2022, 07:00
Головні новини середи і ночі: затримання Трубіцина, військова допомога Україні
ФОТО: Владислав Трубіцин / facebook.com/vladyslav.trubitsyn

НАБУ затримало депутата Київради Трубіцина; до України прибула іноземна військова допомога – актуальні новини 9 лютого.

Про Трубіцина

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина, який втік від правоохоронців після викриття на отриманні хабаря в 1,2 мільйона гривень.

Реклама:

Трубіцин обіймає посаду голови постійної комісії КМР з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Депутат спільно з вищезагаданими п’ятьма пособниками домовився вимагати від бізнесмена хабар за дозвіл на торгівлю в МАФах у центрі Києва. Ідеться про 7 торгових точок у різних районах столиці.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк відреагувала на затримання Трубіцина на хабарі, натякнувши, що він пов’язаний з київським мером Віталієм Кличком.

Про військову допомогу

ВІДЕО ДНЯ

Літак із військовою допомогою для України від Великої Британії, який прибув вдень 9 лютого, привіз спорядження для загонів територіальної оборони. Це  були товари військового призначення і спорядження, серед іншого - бронежилети й шоломи.

Також до України прибули два літаки   з військовою допомогою від США. Загалом там було 160 тонн зброї.

Про інші важливі новини

Більшість членів Вищої ради правосуддя готові достроково скласти повноваження – після того, як Етична рада ініціювала оцінювання одночасно 14 чинних членів ВРП.

Японія перенаправить частину вантажів зрідженого природного газу до Європи на прохання США та ЄС на тлі зростання напруженості через можливе російське вторгнення до України.

Державний поліграфічний комбінат "Україна" у непрозорий спосіб змінив постачальника матеріалів для біометричних документів: з міжнародної компанії на українську фірму з давніми корупційними зв’язками.

Пальне на автозаправних станціях далі швидко дорожчає — лише з 8 на 9 лютого середня ціна зросла на 41 копійку.

Спеціальна слідча комісія МВС, яка розслідує розстріл службовців Нацгвардії на заводі "Південмаш" у Дніпрі, виявила низку порушень у військовій частині і у місці несення служби нацгвардійцями, що могло призвести до трагедії.  

Кабінет міністрів ухвалив рішення розширити програму виплат для вакцинованих громадян та вирішив перерахувати додаткові 500 гривень за бустерну дозу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування