Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боррель і Блінкен обговорили підтримку України на тлі агресії РФ

Четвер, 23 грудня 2021, 00:20
Боррель і Блінкен обговорили підтримку України на тлі агресії РФ
Ентоні Блінкен, фото: Getty Images

Державний секретар Штатів Ентоні Блінкен та глава європейської дипломатії ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель обговорили в середу ескалацію напруги Росії на українському кордоні.

Джерело: Боррель у twitter, Держдеп

Пряма мова Борреля: "Росія повинна знизити напругу та повністю виконувати Мінські домовленості.

Ми домовилися про подальшу координацію наших дій і те, що дискусія щодо європейської безпеки відбуватиметься за координації та участі ЄС".

Дослівно Держдеп: "Державний секретар Ентоні Блінкен розмовляв сьогодні з Верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Борреллем.

Держсекретар і Високий представник підтвердили свою незмінну відданість зміцненню партнерства США та ЄС та спільній роботі, щоб протистояти спільним викликам".

Деталі: Вони наголосили на необхідності скоординованих дій для підтримки суверенітету і територіальної цілісності України та підтвердили, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України "матиме серйозні наслідки для Російської Федерації".

Нагадаємо: Сполучені Штати вважають, що двосторонні переговори з Росією щодо масового нарощування військ уздовж українського кордону можуть початися на початку року.

В Офісі президента повідомили, що 22 грудня відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, яке дає змогу "засвідчити стриманий оптимізм" щодо можливої деескалації ситуації на Донбасі та розблокування мирного процесу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: