Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: запуск ракети Alpha, смерть українця у Вроцлаві

П'ятниця, 3 вересня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: запуск ракети Alpha, смерть українця у Вроцлаві

Firefly Aerospace запустила космічну ракету Alpha, у Вроцлаві після жорстокого побиття поліцією помер українець Дмитро Никифоренко – актуальні новини 2 вересня.

Про космос

Українсько-американська приватна компанія Firefly Aerospace запустила космічну ракету Alpha.

Запуск відбувся о 04:59 за київським часом з бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії.

Після більше двох хвилин польоту на ракеті сталася аномалія, через яку місію було перервано. Ракета вибухнула. У Firefly Aerospace заявили, що проведуть розслідування, щоб встановити точну причину аварії.

Про Вроцлав

У польському Вроцлаві після затримання поліцією і вкрай жорстокого побиття помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко.

Українець помер 30 липня у витверезнику Вроцлава, але деталі його смерті ЗМІ описують тільки тепер.

Никифоренко повертався автобусом додому після розпивання спиртних напоїв з колегами по роботі. За однією з версій, він заснув в автобусі, за іншою – дивно поводився і бився головою об вікно.

Водій автобуса викликав швидку допомогу, а та - поліцейський патруль. У крові українця виявили 1,5 проміле алкоголю.

Gazeta Wyborcza отримала відео із камер спостереження з витверезника у Вроцлаві, і стверджує, що до українця необгрунтовано застосували насильство.

В українському МЗС повідомляють, що одна із версій слідства – перевищення повноважень працівниками поліції.

Про інші важливі новини

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) зупинило місії компанії Virgin Galactic – управління розслідує, як недавній космічний політ мільярдера Річарда Бренсона, засновника VG,  змінив курс під час набору висоти.

Вперше в історії Збройних Сил України в тестовому режимі запрацював новий цифровий онлайн-сервіс, який дозволить призовникам, військовозобов’язаним та резервістам змінити реєстрацію місця проживання. 

У Міністерстві культури та інформаційної політики повідомили, що будівельники загнали техніку у двір будинку на Тургенєвській, 22 (будинок Маліна), який знаходиться в історичному ареалі столиці. 

Італійська компанія колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова не сплачує кредит 3,2 млн євро в Італії за віллу.

Вантажний автомобіль пошкодив новий фонтан на Арсенальній площі, який мер Києва Віталій Кличко відкрив 1 вересня — водій, ймовірно, намагався проїхати через фонтан, але, пошкодив плитку і частково провалився під землю.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування