Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: ринок землі, законопроєкт про корінні народи

П'ятниця, 2 липня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: ринок землі, законопроєкт про корінні народи
АГРОПОЛІТ

В Україні запрацював ринок землі, Рада визначила кримських татар, караїмів та кримчаків корінними народами України на території Криму – актуальні новини 1 липня.

Про ринок землі

В Україні запрацював ринок землі — від сьогодні громадяни України можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення.

Окрім держави та територіальних громад володіти землею зможуть громадяни України. Вони зможуть придбати не більше 100 гектарів "в одні руки".

Іноземці зможуть купувати українські землі тільки після ухвалення відповідного рішення на загальнонаціональному референдумі. Коли він відбудеться – не відомо. Незалежно від результатів референдуму, іноземці не зможуть купувати землю в 50-кілометровій зоні від державного кордону України.

Про корінні народи

Рада ухвалила законопроєкт, яким визначила кримських татар, караїмів та кримчаків корінними народами України на території Криму.

Цей закон розізлив президента РФ Володимира Путіна, тому що росіян нібито несправделиво не згадали.

Про інші важливі новини

Держдепартамент США додав Туреччину в список країн, причетних до використання дітей-солдатів за останній рік. Це перший випадок, коли США помістили союзника по НАТО в подібний список, що може ще більше ускладнити і без того напружені відносини між Анкарою і Вашингтоном.

ООН визнала новий рекорд високої температури в Антарктиді - 18,3 градуса за Цельсієм.  

Компанія колишнього президента США Дональда Трампа Trump Organization і її фінансовий директор Аллен Вайссельберг були звинувачені в податкових злочинах.

Міністерство охорони здоров’я очікує, що протягом липня до України надійдуть 2 мільйони доз COVID-вакцини Moderna.

У Державному бюро розслідувань перевіряють суддю Конституційного суду Олександра Тупицького на причетність до ще двох кримінальних правопорушень – можливого самовільного присвоєння владних повноважень та втручання в автоматизований розподіл судових справ. 

Нардепи у першому читанні ухвалили президентський законопроєкт про олігархів.

Президент Володимир Зеленський назвав пропагандистською мантрою заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що всі питання щодо України нібито вирішуються у США. Також Зеленський заявив, що українці і росіяни – не один народ, а якби були одним, то над Держдумою в Москві розвивався б жовто-блакитний прапор.

Сім країн ЄС схвалили індійську вакцину Covishield для прибуваючих мандрівників — це Австрія, Німеччина, Словенія, Греція, Ірландія, Іспанія та Естонія.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування