Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: “Дельта” в Україні, Євро-2020, есмінець Defender

Четвер, 24 червня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: “Дельта” в Україні, Євро-2020, есмінець Defender

В Україні зафіксували два зараження варіантом COVID-19 "Дельта", українська збірна буде грати в 1/8 фіналу Євро-2020,  росіяни заявили, що відкрили "попереджувальний" вогонь у бік британського есмінця Defender – актуальні новини 23 червня.

Про "Дельту"

В Україні зафіксували один з найнебезпечніших штамів коронавірусу "Дельта", який з'явився в Індії — штам виявили у двох осіб, які повернулися з РФ.

"Дельта" може потрапити до України з семи країн – Індії, Великої Британії, Португалії, Росії, Польщі, Румунії, Словаччини, де нині спостерігається циркуляція цього різновиду. 

Про Євро-2020

Збірна України буде грати в 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу 2020. Після перемоги Швеції та Іспанії в заключних матчах групи Е підопічні Андрія Шевченка зуміли потрапити до четвірки команд, що виходять з третьої позиції.

Майже зі 99% вірогідністю 29 червня у матчі 1/8 фіналу Україна в Глазго гратиме зі Швецією, що виграла групу Е.

Про есмінець Defender

Міноборони РФ заявило, що російський прикордонний сторожовий корабель відкрив попереджувальну стрільбу в бік есмінця Великої Британії Defender у Чорному морі, а бомбардувальник Су-24М виконав "попереджувальне бомбометання" через нібито "порушення кордону РФ" поблизу окупованого Севастополя.

Внаслідок цього Defender  покинув, як кажуть в Москві, "територіальне море Росії".

Міністр закордонних справ Кулеба після інциденту заявив, що Україні необхідна якісно нова взаємодія із членами НАТО у Чорному морі.

Міноборони Британії заперечило обстріл росіянами есмінця Defender — вони заявили, що корабель здійснює мирний прохід відповідно до міжнародного права і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався.

Про інші важливі новини

Російського співака Філіпа Кіркорова внесли до переліку осіб, які несуть загрозу національній безпеці України. 

Всесвітня організація охорони здоров'я виявила проблеми з заходами, використовуваними на заводі з виробництва російської вакцини Sputnik V "Фармстандарт-УфаВІТА" в Башкортостані.

У  Бразилії 22 червня зафіксували як мінімум 114 139 нових випадків COVID-19 – це рекордна кількість добових заражень.

Органи охорони здоров'я США збираються оновити офіційну інструкцію з щеплення мРНК-вакциною проти COVID-19 (Pfizer і Moderna) підлітків і молодих людей після виявлення можливого зв'язку з рідкісними випадками запалення серця.

Парламентська асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів ухвалила рішення про положення кримських татар у окупованому Криму, визнавши переслідування кримських татар Росією.

У липні очікується поставка в Україну 7,7 млн доз вакцини від коронавірусу, з яких 5,325 млн – китайський Coronavac.

Речником президента Володимира Зеленського стане ведучий з телеканалу олігарха Ріната Ахметова "Україна 24" – Сергій Никифоров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування