Головні новини середи і ночі: новий власник УП, Facebook про Україну

Четвер, 27 травня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: новий власник УП, Facebook про Україну

Україна стала одним з найбільших постачальників дезінформації – про це свідчать дані Facebook, новим власником "Української правди" став Томаш Фіала  — актуальні новини 26 травня.

Про Facebook

Facebook назвав Росію, Іран, М'янму, США і Україну ініціаторами більшості операцій з дезінформації як всередині країни, так і за кордоном.

Згідно з аналізом Facebook, Росія була найбільшим постачальником дезінформації: за чотири роки там виявили 27 операцій з впливу. З них 15 були пов'язані з розташованим в Санкт-Петербурзі Агентством інтернет-досліджень (ІRА) або іншими організаціями, пов'язаними з Євгеном Пригожиним, російським олігархом, що тісно пов'язаний з президентом Росії Володимиром Путіним.

Все більше гравців узяли приклад з Росії і почали операції з дезінформації в своїх країнах. Сюди належать мережі тіньових фірм зі зв'язків з громадськістю, які іноді дійсно працюють на обидві сторони всередині країни, а також політиків, маргінальних політичних груп і урядів.

Країнами, які найчастіше зазнавали іноземних операцій з дезінформації, були США, Україна, Великобританія, Лівія і Судан.

Про нового власника УП

Редактор-засновник інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула та генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала уклали угоду, за умовами якої 100% корпоративних прав на видання та всі його активи переходять до групи компаній Dragon Capital.

Головний редактор УП Севгіль Мусаєва та генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала підписали редакційну угоду. Редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін.

Повністю зміст Редакційної Угоди між власником та командою УП читайте тут: "Мусаєва та Фіала підписали редакційну угоду УП"

Про інші важливі новини

З 27 травня стартує повторний конкурс на голову Національної служби здоров’я, яка розпоряджається коштами для фінансування медичної системи. 

Є 40% імовірності, що в найближчі п'ять років у світі стане так спекотно, що він тимчасово перевищить температурну межу, встановлену  Паризькою кліматичною угодою.

Стрілянина у Каліфорнії забрала життя щонайменше 8 осіб.

Американська компанія Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту 60 інтернет-супутників Starlink.

Іспанський "Вільярреал" став переможцем Ліги Європи у сезоні 2020/2021. У фіналі іспанці у серії пенальті з рахунком 11:10 здолали англійський "Манчестер Юнайтед".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив , що повідомлення про мінування літака "Ryanair", який посадили в Мінську, надійшло зі Швейцарії. Лукашенко також пригрозив західним країнам послабити контроль за наркотрафіком і нелегальною міграцією.

Радник голови правління "Нафтогазу" Лана Зеркаль покинула компанію після звільнення Андрія Коболєва і призначення головою компанії Юрія Вітренка.

Білоруська авіакомпанія "Белавіа" скасувала всі рейси в Україну до 25 серпня, гроші за квитки обіцяють повернути.

В Україну прибула перша партія вакцин виробництва Pfizer-BioNTech, яку закупили за кошти державного бюджету.

Нацкомісія з енергетики та тарифів на засіданні 26 травня ухвалила заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:44
У Німеччині кажуть, що відсутність Найєма не зашкодить конференції з відновлення
15:43
АРМА знайшло автівки та нерухомість чиновника, який хотів перевезти через кордон $1 мільйон
15:35
Росіяни обстрілюють Херсон, у середмісті лунають вибухи
15:33
ФОТОВажила лише 600 грамів: у Львові виходили дівчинку, яка народилася на 24-ому тижні вагітності
15:24
"Укргідроенерго" уклало договори для захисту та відновлення ГЕС на 10 мільярдів, деякі - без торгів
15:07
відео"Сталеві" прикордонники відмінусували комплекс "Муром" на Харківщині
15:05
Прикордонники фіксують зменшення активності російських ДРГ на Сумщині
15:04
Україна спростила відкриття автобусних маршрутів з Словаччиною
15:04
Петиція про оприлюднення демонтованої історичної забудови у Києві набрала голоси
14:51
легка атлетикаРижикова показала кращий результат сезону, але не вийшла у фінал чемпіонату Європи
Усі новини...
Реклама: