Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна звернулася до ООН щодо загострення на Донбасі

П'ятниця, 2 квітня 2021, 22:27
Україна звернулася до ООН щодо загострення на Донбасі

Українська делегація повідомила Раді безпеки ООН про загострення на лінії зіткнення на сході України та нарощування військової присутності Росії поблизу кордону.

Джерело: місія України в ООН у Twitter

Дослівно: "Поінформували партнерів-членів РБ ООН про загострення безпекової ситуації на Донбасі та нарощування військової присутності РФ на окупованих територіях і на кордоні з Україною.

Цінуємо їхню підтримку, впевнені, що спільні зусилля та тиск на Росію дозволять припинити військове нагнітання".

Що було раніше: Президент США Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Водночас президент країни-агресора Володимир Путін зателефонував Олександру Лукашенку, з яким обговорювали зовнішні загрози "з західного напрямку" і про взаємодію в сфері пропаганди.

Передісторія:

  • Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак повідомив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" Росія стягує війська до кордону з Україною– у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.
  • 1 квітня ЗМІ повідомили, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.
  • 1 квітня розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.
  • США пообіцяли "не залишати Україну наодинці" у разі ескалації російської агресії.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: