Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні створять центр для розслідування справ щодо сексуального насильства над дітьми

Середа, 31 березня 2021, 18:29
В Україні створять центр для розслідування справ щодо сексуального насильства над дітьми

В Офісі Президента України обговорили створення пілотного проєкту Центру дитячого правосуддя, який має зробити "ефективнішим та психологічно комфортними розслідування справ щодо сексуального насильства над дітьми".

Джерело: Офіс президента

Деталі: Центр розташовуватиметься на території державної резиденції "Конча-Заспа" й матиме на меті захист прав дітей, які постраждали від сексуального насильства та експлуатації, щоб підвищити якість збору доказів та мінімізувати травматизацію дітей.

Зазначається, що у майбутньому такі центри побудують по всій країні

Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба поінформував, що кожна п’ята дитина в Україні стає жертвою різних форм сексуального насильства, і в більшості випадків кримінальні справи щодо злочинців не відкриваються або не завершуються обвинувальним вироком. При цьому діти отримують додаткові психологічні травми, адже їх неодноразово допитують у межах досудового слідства та під час судових розглядів справ, і ці процеси можуть тривати роками.

Пряма мова Кулеби: "Свого часу США та європейські країни ухвалили рішення змінити підхід до розслідування злочинів проти статевої недоторканості дитини, створюючи максимально дружні стосовно постраждалих дітей центри дитячого правосуддя.

Мета цих центрів – єдиний раз, у єдиному місці здійснити збір доказів у справі, а також допомогти дитині та її сім’ї отримати всі необхідні послуги".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: