Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Напруження з Байденом немає, є підтримка 

Середа, 3 березня 2021, 12:05
Зеленський: Напруження з Байденом немає, є підтримка 

Президент Володимир Зеленський запевняє, що напруження між Україною та Сполученими Штатами Америки немає, що підтверджує розмова міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.  

Джерело: Володимир Зеленський на спільному з президентом Євроради Шарлем Мішелем брифінгу 

Пряма мова :"Щодо відносин зі Сполученим Штатами. Контакт із адміністрацією президента Байдена був: у міністра закордонних справ пана Кулеби був зв'язок із паном Блінкеном. Я знаю детальний зміст їхньої розмови. 

Напруження, згідно цієї розмови, ніхто ніякого не відчуває, не підтверджує – навпаки, підтверджує підтримку від нашого стратегічного партнера". 

Деталі: Зеленського питали про те, чи немає напруження у взаєминах із адміністрацією нового президента США, адже контактів із Джозефом Байденом у нього ще не було. 

19 лютого голова МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що робота над організацією розмови між президентами України і США триває, однак президент Джо Байден "зосереджений на внутрішньополітичному порядку денному".

Колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер закликав президента Джо Байдена поговорити з Володимиром Зеленським чимшвидше.

Передісторія:

  • Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського. ЗМІ присали, що президент США чинив тиск на Зеленського, щоб той розпочав розслідування стосовно Джо Байдена та його сина. Розслідування мало стосуватися ролі Байдена у звільненні генпрокурора України Віктора Шокіна, який розслідував діяльність української компанії Burisma, до якої був причетний Хантер Байден.
  • У травні 2014 року син тодішнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантер Байден став членом ради директорів Burisma Limited.
  • Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що українські правоохоронні органи не будуть реанімувати розслідування закритих справ, у яких фігурував син президента США Хантер Байден, вони не втручаються в геополітичні питання.
  • Українські правоохоронці заявили, що справу, де фігурував чинний президент США Джо Байден в Україні закрили ще за кілька місяців до виборів у США. 

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: