Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС готує 4-й пакет санкцій проти Білорусі – опозиція

Неділя, 21 лютого 2021, 22:27
ЄС готує 4-й пакет санкцій проти Білорусі – опозиція

Глава Народного антикризового управління Білорусі, опозиціонер Павло Латушко стверджує, що в понеділок у Брюсселі обговорюватиметься 4-й пакет санкцій ЄС проти режиму Олександра Лукашенка.

Джерело: Латушко в Telegram

Дослівно: "В даний час готується 4-й пакет санкцій, який буде обговорено в Брюсселі на засіданні Ради міністрів закордонних справ буквально завтра.

Процедура підготовки санкцій пакета передбачає конфіденційність, проте можна виходити з того, що Євросоюз розширить санкційні списки суддів і чиновників, а також силовиків. Більш того, Євросоюз, діючи досить обережно в плані санкцій, вкрай серйозно підійшов до опрацювання комплексного юридичного підходу".

Деталі: За інформацією Латушка, ряд країн ЄС не обмежиться тільки санкціями. Він зазначив, що вже створюється міжнародний механізм з розслідування злочинів спецслужб і МВС проти білоруського народу, зокрема, активно формується відповідна фактологічна доказова база.

Що передувало: Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська назвала насмішкою санкції, які Євросоюз ввів проти білоруського керівництва.

Передісторія:

  • Останній пакет санкцій, прийнятий ЄС 17 грудня, передбачає обмежувальні заходи проти 29 осіб і 7 юридичних осіб.
  • ЄС в цілому запровадив три пакети санкцій проти влади Білорусі, в список внесені 84 представники керівництва країни, в тому числі самопроголошений президент Олександр Лукашенко і представники силових структур.
  • Всім їм заборонений в'їзд в ЄС, а їхні рахунки в європейських банках підлягають заморожуванню.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: